Forside> Kundehistorier

Ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S ansvarlig for milliard projekt

Det er store tal, der arbejdes med på renoveringen af Rosenhøj i Aarhus. Med ca. 2.300 beboere, 27 boligblokke og opførelse af 22 nye rækkehuse og nye ungdomsboliger er Ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S som toralrådgiver ansvarlig for et  totalbudget på lige under 1 mia.

Bygherren har fuld tillid til Ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S

Det bekymrer dog ikke bygherren, boligforeningen Århus Omegn, hvor direktør Leif Jensen udtaler: ”Det går rigtig godt på Rosenhøj. Jeg har fuld tillid til Ingeniørfirmaet Viggo Madsen, som styrer byggeriet meget professionelt. De er meget kompetente og nede i alle nødvendige detaljer. Det betyder, at vi som bygherre ved, at vi får den bedste løsning til den aftalte økonomi.” Leif Jensen fortsætter: ”Selvfølgelig støder vi på udfordringer på så stort et byggeri, men vi har nu været i gang i snart 2 år og går ind i den 3. og sidste etape nu, og vi har hver gang, der er opstået nogle problematikker fundet løsninger. Det tillægger jeg i stor udstrækning Ingeniørfirmaet Viggo Madsens evner i forhold til at styre byggeriet, skabe en samarbejdende ånd på byggepladsen og besidde den rigtige ekspertviden.”

En solstrålehistorie for Aarhus

Beboerne er glade i Rosenhøj. Faktisk er der allerede realiseret så gode resultater på baggrund af den omfattende renovering, der skaber en fuldstændig ny identitet til Rosenhøj at bygherren, Århus Omegn holder foredrag om renoveringen både i Danmark og Sverige. Fakta er nemlig, at kriminaliteten er faldet, hærværksraten er faldet og beskæftigelsen blandt beboerne er steget:

  • Kriminalitetssigtede unge i 2007/08 var 15 - i dag 0
  • Hærværk er faldet så meget, at forsikringspræmien på Rosenhøj er halveret
  • Voksne uden for arbejdsmarkedet var i 2007/08 45% - i dag 42%

24 beboere er kommet i arbejde i forbindelse med byggeriet, hvoraf 6 af stillingerne er lærepladser. Det skaber en stolthed og lyst til at passe på området, som er uvurderlig for Rosenhøj.

Beboere bor i byggeriet under ombygningen

Beboere i 22 af de 27 boligblokke bor i lejlighederne under renoveringen og det til trods for, at der monteres helt nye vinduespartier, udføres nye ventilationsanlæg, nye badeværelser, nye varmeinstallationer, nye facader samtidig med at hele udenoms arealet ændres og forskønnes. Det er en kæmpe koordineringsopgave og en omfattende informationskampagne, der har ligget til grund for, at det har kunnet lade sig gøre. Aarhus Omegn har haft flere medarbejdere til udelukkende at arbejde med dette, og de har besøgt hver eneste familie i hver eneste lejlighed og lagt en individuel plan sammen med dem for renoveringen af deres lejlighed.

Mange faktorer spiller ind på successen

Ud over det udtaler Leif Jensen: ”Kan det kun lade sig gøre, fordi Århus Omegn, Enemærke & Petersen A/S og Wicotec Kirkebjerg A/S har ansat en medarbejder som taler flere af de sprog, som beboersammensætningen fordrer, og som udelukkende arbejder med at mindske generne ved byggeriet og tage sig af de problemer, der opstår derude. Samtidig vil jeg pointere, at Ingeniørfirmaet Viggo Madsens gode samarbejdsevner på pladsen og samspillet med de to entreprenørfirmaer Enemærke og Petersen A/S og Wicotec Kirkebjerg A/S er af stor betydning. Det er simpelthen en symbiose af god styring, god kommunikation og en vilje til, at det skal lykkes både fra beboernes, byggeriets parters og vores side, der gør, at det går så godt.”

Ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S

Ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S er et af Danmarks betydelige rådgivende ingeniørfirmaer. Med mere end 40 medarbejdere, fik de deres anden Gazellekåring i 2013. De har mere end 60 års erfaring og er kendt for solid og kompetent viden inden for alle faser af byggeriet. De udfører opgaver i hele landet for både stat, regioner, kommuner, boligforeninger og private og har kontor i Aarhus.

 

Kontakt:

Adm. direktør, Jesper Lund

Tlf. 8627 3944, mobil 4044 3944

Mail: jl@vming.dk